Wie kiest voor Bel'O, kiest voor duurzaamheid

Bel’O maakt deel uit van Atelier Groot Eiland vzw, een organisatie in de sociale economie. Bij Bel'O heb je steeds vegetarische en veganistische opties. De kaart volgt het ritme van de seizoenen en de salades komen recht uit Bel Akker, de ecologische moestuin van Groot Eiland. De dranken in de broodjeszaak komen van lokale producenten. Er worden in de keuken ook dagelijks voedseloverschotten verwerkt.

De ploeg van Bel’O bestaat uit mensen in opleiding. De medewerkers leren een goede werkattitude en krijgen zo meer zelfvertrouwen. In de keuken leren ze de juiste snijtechnieken, het gebruik van keukenapparaten, hygiënisch werken en lekker koken. Ook in het Nederlands scholen de kandidaten zich elke dag bij met de hulp van een taalcoach. Na het traject bij Bel’O stromen de mensen door naar restaurant Bel Mundo. De mensen die jou bedienen aan de kassa en in de tearoom, werken als vrijwilliger in arbeidszorg, net zoals de mensen van ArtiZan die dagelijks het verse gebak maken.

De volledige inrichting van de broodjeszaak werd door onze schrijnwerkerij Klimop gemaakt van gerecycleerd palettenhout. Deze meubels zijn hier ook te koop.